4.5.07

Το «μεγάλο φαγοπότι» με τα αποθεματικά των Ταμείων


«Το μεγάλο φαγοπότι». Αυτόν το χαρακτηρισμό έδωσε ο Αλέκος Αλαβάνος στην υπόθεση των αποθεματικών των Ταμείων, μιλώντας κατά τη δεύτερη συνδιάσκεψη του δικτύου αριστερών συνδικαλιστών του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε ακόμη για «κατάσταση τρόμου, όσον αφορά στην ασφάλεια και τη σύνταξη για τους νέους εργαζομένους, που βλέπουν τα δικαιώματά τους να επιδεινώνονται σε σχέση με τις παλιότερες γενιές».

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί, ανοίγοντας παράλληλα και το φάκελο της εισφοροδιαφυγής και απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση προς τη ΓΣΕΕ να βρει μια «κοινή βάση για το ζήτημα των αποθεματικών των Ταμείων, έτσι ώστε το θέμα αυτό να αντιμετωπιστεί σε βάθος χρόνου, πέρα από κομματικές εντάξεις».

Αναφέρθηκε δε, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή την Πέμπτη, για να επισημάνει ότι «ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρονται για την επιβίωση των Ταμείων· το σύστημα του δικομματισμού έχει καταλήξει ένα φάντασμα από το παρελθόν, ένας βρικόλακας, που πίνει το αίμα της ελληνικής κοινωνίας».

Στο θέμα των ασφαλιστικών ταμείων αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι, για να τα βρούμε με θεμιτούς συμβιβασμούς και μείωση της παραταξιοποίησης, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η οργανωτική μας δομή».

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι ο ίδιος θα δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα και χαρακτήρισε την κρίση που περνάει στην Ελλάδα το συνδικαλιστικό κίνημα σαν «εσωτερική κρίση, πρόσκαιρη, με αφορμή τα ομόλογα», υποστηρίζοντας ότι αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι «τα ιερά και όσια των εργαζομένων, δηλαδή το ασφαλιστικό τους σύστημα».

δημοσιεύθηκε στο news.in.gr την 4.5.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: