8.5.07

Ανακοίνωση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ 1ης ΚΑΙ 15ης ΜΑΗ

Πραγματοποιήθηκε την ΤΡΙΤΗ 24/4/07, συνεδρίαση του Εθνικού Συνδικαλιστικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην οποία καθορίστηκε το πλαίσιο, των εργατικών οικονομικών και ασφαλιστικών απεργιακών αιτημάτων με βάση την απόφαση των τριτοβάθμιων οργανώσεων και ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος για την επιτυχία των απεργιών. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και ο συντονισμός δράσης των δύο Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο οργανώσεων να διεκδικήσουν συνδικαλιστικά και δικαστικά την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στα ασφαλιστικά ταμεία από την υπόθεση των δομημένων ομόλογων.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να διεκδικηθεί η ενίσχυση και η χρηματοδότηση του σ.κ.α. από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη φορολογία του κεφαλαίου για την αποκατάσταση της ζημιάς από τις άτοκες καταθέσεις και το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και της νέας γενιάς, και να αποκρουσθούν αρνητικές ανατροπές για τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη για ριζική τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την ασφαλή διαχείριση των αποθεματικών.

Υπεγράφη και απεστάλη από τους Προέδρους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ η προσφυγή προς την Ανεξάρτητη Εποπτική Χρηματιστηριακή Αρχή της Μ. Βρετανίας. Η ίδια προσφυγή θα κοινοποιηθεί και προς την αντίστοιχη αρχή της Ν.Υόρκης ενώ οι δύο Οργανώσεις θα αναλάβουν πρόσθετες νομικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και θα αναπτύξουν δράσεις, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά των ασφαλιστικών Ταμείων και την τιμωρία των ενόχων.

Οι κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις την 1η και 15η Μάη στο ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ θα είναι η αρχή του αγώνα για την περιφρούρηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σημ: Επισυνάπτεται περίληψη του κειμένου προσφυγής στην F.S.A.


ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
JP MORGAN CHASE NA (“JPM”) ΚΑΙ NORTH ASSET MANAGEMENT LLP (“NAM”)

Απαιτούμε:
α) την έρευνα της παραπάνω προσφυγής από την πλευρά σας ως αρμόδιας αρχής και την επιβολή κυρώσεων στην GPM και North Asset Management για διάπραξη των αδικημάτων που περιγράφονται πιο πάνω και παραβίαση των Αρχών σας για την Επιχειρηματικότητα και των Κανόνων MAR και COB,
β) την έναρξη ποινικών διαδικασιών κατά των εμπλεκόμενων μερών για την διάπραξη των αδικημάτων που περιγράφονται πιο πάνω,
γ) την επιβολή κυρώσεων στα εμπλεκόμενα άτομα για παραβίαση της Δήλωσής σας επί των Αρχών για Εγκεκριμένα Πρόσωπα και διάπραξη των αδικημάτων που περιγράφονται πιο πάνω συμπεριλαμβανόμενης της απάτης και του ρόλου τους στην παροχή βοήθειας και στην υπόθαλψη άλλων, οι οποίοι εξαπάτησαν το Ταμείο και ενεπλάκησαν σε αδικήματα σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος,
δ) την γνωστοποίηση σε εμάς, ως μέρους που διατηρεί νόμιμο και νομικά αναγνωρισμένο συμφέρον για την υπόθεση, όλων των σχετικών ντοκουμέντων που θα οδηγήσουν στην έναρξη ποινικών και αστικών διαδικασιών ενώπιον των Ελληνικών δικαστηρίων κατά των προσώπων που αναφέρονται πιο πάνω και των εταίρων τους. Τονίζουμε πως τα αδικήματα που περιγράφονται πιο πάνω τιμωρούνται ποινικά και από την Ελληνική νομοθεσία,
ε) την αποκατάσταση της ζημίας και των απωλειών του Ταμείου όπως προβλέπει ο Οδηγός σας εξαιτίας των εσφαλμένων και δόλιων προσδιορισμών των τιμών που έγιναν στην πορεία των διαδοχικών πωλήσεων του υπο συζήτηση ομολόγου και οι οποίες έλαβαν χώρα με μοναδικό σκοπό την τεχνητή διόγκωση της τιμής του ομολόγου που πληρώθηκε από τον γνωστό σε αυτούς τελικό αγοραστή (το Ταμείο), ο οποίος ήταν ένας ιδιωτικός καταναλωτής.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ (Πρ. ΑΔΕΔΥ) & ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Πρ. ΓΣΕΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: