3.5.07

Πρόσκληση

Σας καλούμε

Στη Β’ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΘΗΝΑ στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, στις 4-5-6/5/2007, είσοδος από Αινιάνος 2).

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων (ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ – ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ) πρέπει να βρει την έκφρασή της στη δράση, όπως έγινε μέχρι τώρα σε κορυφαία ζητήματα και υπήρξαν θετικά αποτελέσματα (ευρωσύνταγμα, α’ φάση BOLKENSTEIN, οδηγία για τα λιμάνια κ.ά.).

Για αυτούς τους λόγους οργανώνουμε τη Β’ Συνδιάσκεψη στην Αθήνα το Μάη 2007 με τρεις ενότητες:

α) Πράσινη βίβλος για την εργασία. Οι εναλλακτικές προτάσεις του δικτύου για την πάλη ενάντια στη φτώχεια, στις διακρίσεις κατά των μεταναστών, στην επισφαλή εργασία, στη γυναικεία-νεολαιίστικη περιθωριοποίηση στην αγορά εργασίας.

β) Δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποιήσεις και απορύθμιση στις μεταφορές, υγεία, παιδεία, χρόνος εργασίας και οι παραλλαγές της οδηγίας bolkenstein, μη καταγεγραμμένη εργασία.

γ) Μείωση της γραφειοκρατίας στα συνδικάτα, δημοκρατική ανάπτυξή τους. Επεξεργασία εναλλακτικών προτάσεων του δικτύου των αριστερών συνδικάτων και συνδικαλιστών προς τη συνομοσπονδία ευρωπαϊκών συνδικάτων, ανταλλαγή έμπειρων σε κοινωνικούς αγώνες, συνεργασία σε κοινούς στίχους. Έγκριση του ονόματος του δικτύου, της δομής και λειτουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: