4.5.07

Γραφείο ΠΑΣΚΕ κατάντησαν το γραφείο τύπου της ΓΣΕΕ

Συνεχίζεται η προβληματική λειτουργία των οργάνων στη ΓΣΕΕ, με συνέπεια τη μονοπαραταξιακή εμφάνιση της Συνομοσπονδίας σε μια σειρά θέματα. Χθες προστέθηκε η καταγγελία του αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ Αλ. Καλύβη, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο Γ. Παναγόπουλο επισημαίνει "τις απαράδεκτες ενέργειες του γραμματέα τύπου Σ. Ανέστη". Όπως αναφέρει ο Αλ. Καλύβης στην επιστολή στον Γ. Παναγόπουλο, αναφερόμενος σε παρόμοια φαινόμενα και κατά το παρελθόν, "δεν έχω πλέον καμία εμπιστοσύνη και ούτε πρόκειται εφεξής να έχω οποιαδήποτε συνεννόηση με τον γραμματέα τύπου. Συνεπώς για οτιδήποτε βγαίνει εκ μέρους της ΓΣΕΕ δεν θα συμφωνώ, αν δεν υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση...".
Ο Αλ. Καλύβης αναφέρει ότι ο Σ. Ανέστης, ενώ απέστειλε μέσω ΑΠΕ την ομιλία του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, απέκλεισε την αποστολή της ομιλίας του αναπληρωτή προέδρου της ΓΣΕΕ λογοκρίνοντάς την, επειδή προφανώς δεν του άρεσε το περιεχόμενό της. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
Στη συνέχεια, από το γραφείο τύπου της ΓΣΕΕ βγαίνει ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ με τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΣΠΑ.
"Αναρωτιέμαι", αναφέρει ο Αλ. Καλύβης, "ή κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πού βρίσκονται και την κρισιμότητα της κατάστασης ή θεωρούν ότι με το έτσι θέλω θα επιβάλουν τη λογική τους, κουβαλώντας μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για την ΓΣΕΕ και μετατρέποντας το γραφείο τύπου της ΓΣΕΕ σε γραφείο τύπου της ΠΑΣΚΕ".
Ο Αλ. Καλύβης σημειώνει ακόμα ότι δεν θα ανεχθεί παρόμοιες λογικές, τονίζοντας ότι "όσοι αναζητούν συμμάχους σε αυτή τη μικροπαραταξιακή λογική δεν θα τους βρουν σε μας...
Ζητώ λοιπόν με δεδομένο αυτό αλλά και αρκετών ζητημάτων που προέκυψαν στην οργάνωση της απεργίας και συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς, να γίνει σύγκληση της Ε.Ε., με στόχο την συναπόφαση του περιεχόμενου και των ενεργειών για την απεργία στις 15/5 και τη συζήτηση για ζητήματα λειτουργίας στη ΓΣΕΕ".

Από την ΑΥΓΗ της 3.5.2007, συντάκτης ο Ανδρέας Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: