18.5.07

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σ.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. – ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΪΟΥ


Είκοσι ημέρες μετά την συνάντηση που είχαμε με τον Υφυπουργό κ.Φώλια (2.5.2007) η δέσμευσή του να μας δοθεί το άρθρο που αφορά στην ΜΟΔ Α.Ε. «έτσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε συνολικά επί του προσχεδίου» δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Το ΔΣ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό και τον ΓΓ κ.Μουσουρούλη κατέθεσε την απόφαση της ΓΣ στην οποία εμπεριέχονται οι βασικές θέσεις μας για το εν λόγω προσχέδιο.

Παρά την μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει στα μέλη του Συλλόγου για το γεγονός ότι όλη αυτή την περίοδο ο Σύλλογος δεν κλήθηκε ούτε μια φορά να συζητήσει με τους συντάκτες του προσχεδίου πήραμε την ευθύνη να δεχθούμε την πρόταση του Υφυπουργού η οποία έλεγε ότι «θα σας στείλουμε το άρθρο για την ΜΟΔ Α.Ε. την Δευτέρα 7 Μαΐου και στην συνέχεια θα συζητήσουμε συνολικά». Ζήτησε δε, «να καταλήξουμε σύντομα επειδή το ΥΠΟΙΟ προτίθεται να καταθέσει προς ψήφιση τον Νόμο στην Βουλή μέχρι τις 30 Μαΐου».

Η αποδοχή αυτής της πρότασης ήταν στο πλαίσιο μιας πρόδηλης καλής θέλησης που οφείλει να αποδεικνύει η κάθε πλευρά όταν υπάρχει αντικείμενο διαβούλευσης και στην προκειμένη περίπτωση διεκδίκησης. Δυστυχώς όμως το ΥΠΟΙΟ όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ανταποκριθεί στις ίδιες του τις δεσμεύσεις.

Το «πρόβλημα» δεν είναι μόνο ότι δεν έχουμε λάβει γνώση του άρθρου που αφορά στην ΜΟΔ. Το πρόβλημα είναι ότι στα άρθρα του προσχεδίου που έχουμε λάβει εμπεριέχονται διατάξεις ( άρθρα 5, 14,17, 26) οι οποίες υποβαθμίζουν επικίνδυνα τους εργαζόμενους της ΜΟΔ.

Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το εν λόγω σχέδιο προωθείται προς ψήφιση χωρίς να λάβει υπόψη του τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΜΟΔ ο οποίος εκπροσωπεί σήμερα 850 εργαζόμενους (στους 1375 εργαζόμενους) των Υπηρεσιών του ΙΙΙ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Σε αυτή την πρακτική δεν θα μείνουμε άπραγοι. Ίσως θα πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι οι απορροφήσεις στο ΚΠΣ δεν προχωρούν χωρίς τους εργαζόμενους της ΜΟΔ.

Το ΔΣ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 23 Μαΐου ταυτόχρονα με συγκέντρωση έξω από το ΥΠΟΙΟ στην οδό Νίκης στις 11.00 π.μ.

Παράλληλα το ΔΣ προχωρά σε συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΓΣΕΕ και άλλους Φορείς όπως και τα πολιτικά κόμματα της Βουλής, ώστε να τους ενημερώσει για τις θέσεις του Συλλόγου επί του Προσχεδίου Νόμου και των αυτοδίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην ΜΟΔ Α.Ε.

Επαναλαμβάνουμε ότι το Σ/Ν έχει πολλά προβληματικά και «επικίνδυνα» σημεία, τα οποία μας βρίσκουν απολύτως αντίθετουΣ .


Μερικά από αυτά, είναι:


1.
Επιχειρείται η υποβάθμιση (οικονομική και διοικητική) των εργαζομένων της ΜΟΔ Α.Ε. σε σύγκριση με τους Δημοσίους Υπαλλήλους που θα εργάζονται στις νέες δομές. Η ίση μεταχείριση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις δομές της 4ης προγραμματικής περιόδου πρέπει να θεωρείται αυτονόητη από ΟΛΟΥΣ.


2. Δεν έχει δοθεί σε ΚΑΝΕΝΑ το άρθρο το οποίο αναφέρεται στην λειτουργία της ΜΟΔ Α.Ε. Αντίθετα, συμπεριλαμβάνονται αναλυτικές διατάξεις για νέες Α.Ε. που ιδρύονται στο πλαίσιο αυτής της προγραμματικής περιόδου. Η «ειρωνεία» είναι ότι αυτό το άρθρο αφορά 850 ενεργούς υπαλλήλους της ΜΟΔ και 400 υπό πρόσληψη (!!).


3.
Ιδρύονται νέα εταιρικά σχήματα και δίνεται η δυνατότητα να ιδρυθούν ακόμη περισσότερα με προσωπικό που δεν υφίσταται. Δηλαδή ιδρύονται Α.Ε. του Ελληνικού Δημοσίου που δεν θα έχουν δικό τους προσωπικό αλλά θα παίρνουν προσωπικό από μια άλλη Α.Ε. του Ελληνικού Δημοσίου τη ΜΟΔ (η οποία θα μετέχει επίσης και με 51% στο μετοχικό κεφάλαιο των ΑΟΠ).


4.
Καταργούνται οι ΕΥΔ των Περιφερειών και δημιουργείται μία Κεντρική Διαχειριστική Αρχή για τα ΠΕΠ στο ΥΠΟΙΟ .

Ζητάμε:

ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ.

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Είναι για όλους αυτονόητο ότι δεν θα δεχθούμε την υποβάθμισή μας στις νέες δομές. Γι’ αυτό δεν πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε «εμψύχωση» για να συμμετάσχουμε στην απεργία. Άλλωστε η συμμετοχή στην στάση εργασίας στις 2 Μαΐου που έφθασε στο 97 % το αποδεικνύει περίτρανα.

ΣυμμετΕχουμε στην εικοσιτετρΑωρη απεργΙα στις 23 μΑΪΟΥ.

ΣυμμετΕχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρΙας ΕΞΩ απΟ το ΥΠΟΙΟ στις 11 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: