25.5.07

Εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του ευρωδικαστηρίου κατά του κοινωνικού ντάμπινγκ

Με δύο εισηγήσεις του σε αντίστοιχες υποθέσεις ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υποστηρίζει την άποψη ότι «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μπορούν με συλλογικές δράσεις τους που επιδιώκουν την επίτευξη σκοπών γενικού συμφέροντος και είναι αναλογικές, να αναγκάσουν έναν παρέχοντα υπηρεσίες άλλου κράτους μέλους να δεχτεί τα όρια μισθού που προβλέπει μια συλλογική σύμβαση στο κράτος που αυτός αναπτύσσει την επιχειρηματική δραστηριότητά του». Η εισήγηση αυτή, έρχεται σε αντίθεση με την βασική αρχή της οδηγίας Μπολκενστάιν "ο παρέχων υπηρεσίες, προκειμένου να διαθέσει τις υπηρεσίες του σε οποιοδήποτε κράτος - μέλος, αρκεί να σέβεται τη νομοθεσία της χώρας, την οποία έχει σαν έδρα η εταιρία του" και αποσυμπιέζει την γενικευμένη τάση «εξίσωσης προς τα κάτω» των εργασιακών δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι η οδηγία Μπολκενστάιν, επί της ουσίας, θεσμοθετεί στην Κοινότητα το «κοινωνικό ντάμπινγκ», δηλαδή την ελευθερία εγκατάστασης μιας επιχείρησης σε άλλη χώρα - μέλος με τη διατήρηση των εργασιακών προδιαγραφών της χώρας προέλευσης. Έτσι οι εργασιακές σχέσεις γυρίζουν, χάριν του νέο-φιλελευθερισμού, ήδη πριν τον Διαφωτισμό, πριν την Γαλλική επανάσταση, κατευθείαν στον μεσαίωνα, εφόσον αν επαναλάβουμε τον Ρουσώ από το «Το κοινωνικό συμβόλαιο» του 1762 «μεταξύ αδύναμων και δυνατών ο νόμος απελευθερώνει, ενώ η ελευθερία καταπιέζει» βρίσκουμε ότι οι οδηγίες της Ε.Ε. του 21ου αιώνα, επιτρέπουν την ελευθερία στο κεφάλαιο να επιλέγει εκείνους τους νόμους που το εξυπηρετούν, κάτι που δεν μπορεί φυσικά να κάνει ο εργαζόμενος.

Κάτω από το πρίσμα αυτό, η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ο οποίος υποστηρίζει ότι «η προστασία του δημοσίου συμφέροντος που σχετίζεται με την κοινωνική πολιτική και τα θεμελιώδη δικαιώματα μπορεί, εφόσον δεν ξεπερνάει τα αναγκαία όρια, να δικαιολογήσει ορισμένους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων», είναι χρήσιμη εφόσον απορρυθμίζει την ουσία της οδηγίας Μπολκενστάιν.


Μ.Κ. 25.5.2007


Νόμιμη η απεργία στη Σουηδία κατά Λετονικής εταιρείας

Τον Μάιο του 2004 η εταιρεία της Λετονίας Λαβάλ, απέσπασε εργαζόμενους από τη Λετονία για την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στη Σουηδία για την ανέγερση ενός σχολικού κτιρίου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αυτής της εταιρείας και του σουηδικού συνδικάτου των οικοδόμων δεν κατέληξαν σε μια συμβιβαστική συμφωνία για το ύψος των μισθών των Λετονών οικοδόμων που είχαν πάει να εργαστούν στη Σουηδία. Αποτέλεσμα ήταν η γενική απεργία όλων των Σουηδών εργαζομένων αυτής της Λετονικής εταιρείας, η οποία άσκησε αγωγή ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη αυτή η συνδικαλιστική δράση που παρέλυσε τα εργοτάξιά της. Ο γενικός εισαγγελέας υποστηρίζει στην εισήγησή του ότι ορθώς εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο (οδηγία 96/71) από τη Σουηδία και ορθώς αυτή η χώρα θέλει την ίση μεταχείριση μεταξύ σουηδικών και αλλοδαπών επιχειρήσεων και των συλλογικών συμβάσεων που έχουν υπογράψει με τα συνδικάτα, ιδίως δε αυτών που αναφέρονται στην ανάγκη χορήγησης του μισθού στο ύψος που έχει καθοριστεί με συλλογική σύμβαση και εφαρμόζεται ντε φάκτο από όλες τις σουηδικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα με τη Λετονική Λαβάλ. Επιπλέον ο γενικός εισαγγελέας τονίζει ότι οι συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις ορθώς έγιναν, διότι αυτές απέβλεπαν σε στόχους γενικού συμφέροντος, όπως είναι η προστασία των εργαζομένων και η καταπολέμηση του κοινωνικού ντάμπινγκ.
Από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα κριθεί αν οι κανόνες της εσωτερικής αγοράς θα ισχύουν ανεξάρτητα από τους εθνικούς νόμους ή αν αυτοί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ελάχιστα όρια προστασίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις ισχύουσες στις περισσότερες κοινοτικές χώρες προδιαγραφές. Η Κομισιόν υποστήριξε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την κοινοτική νομοθεσία, ενώ η σουηδική κυβέρνηση τόνισε ότι αυτές συνιστούν κεντρικό και ουσιαστικό στοιχείο του κοινωνικού μοντέλου της χώρας.


Για τα πλοία στη Φινλανδία

Ανάλογη εισήγηση έχει υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο γενικός εισαγγελέας σε μια άλλη υπόθεση που αφορά φινλανδική εταιρεία φεριμπόουτ που άλλαξε τη σημαία της με την εσθονική προκειμένου να απολύσει τους Φινλανδούς εργαζομένους και να προσλάβει Εσθονούς με πολύ μικρότερους μισθούς. Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές κάλεσε τις εθνικές οργανώσεις μέλη της να μη διαπραγματευτούν με τη φινλανδική ναυτιλιακή εταιρεία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει αυτή να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με τα ναυτεργατικά συνδικάτα της Εσθονίας και να ματαιώσει τη μετανηολόγηση του πλοίου της.

Ο γενικός εισαγγελέας και σ' αυτή την περίπτωση υποστηρίζει ότι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος που σχετίζεται με την κοινωνική πολιτική και τα θεμελιώδη δικαιώματα μπορεί να δικαιολογήσει ορισμένους περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, εφόσον αυτό δεν ξεπερνάει τα αναγκαία όρια. Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακολουθεί κατά κανόνα τις προτάσεις του γεν. εισαγγελέα του και αναμένεται να εκδώσει τις δύο αποφάσεις του μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πηγή: Αυγή 23.5.2007, ρεπορτάζ του Γ. Δαράτου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
06/06/2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘ ΔΙΟIΚ ΥΠΟΣΤ.-KAI ME THN
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΣΕ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΑΦΗ
Πειραιώς 40, Τ Κ 101 82 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ 210 52.95.402 210 52.95.124 ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΜΜΕ
Προεδρικό Μέγαρο Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
Αθήνα Τ.Κ 100 28 ΦΑΧ 210 7232342, 210 7248938
ΑΘΗΝΑ 6/6/2008


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ
ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ,ΚΑΙ
ΚΛΟΠΗ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ. ΟΑΕΔ
Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ , ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ., ΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΟΛΟ ΒΡΑΔΥΠΟΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.
ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΟ.
ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ., ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΚΟΠΙΜΑ(ΒΛΕΠΕ ΣΠΙΛΝΤΑ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ) ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΥ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ , ΕΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ
ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ.
ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΟΕΕΚ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΠΕΑΕΚ, ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 ΕΥΡΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΤΗ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΙΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΚΛΠ.
ΣΤΟ ΙΔΕΚΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΑ ΕΤΗ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ, ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ.
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ, ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΕΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΙΤΕ 100 ΩΡΕΣ ΕΙΤΕ 500 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ Δ! ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ,
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Η ΑΠΑΤΗ, Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , Η ΚΛΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΛΟΤ ΣΕΠ 1429 ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΘΑ ΕΠAΝΔΡΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ, ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΚΟΠΙΜΑ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ 1429 ΕΙΝΑI ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ
ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ?
ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ Κ ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ ΓΕΝ ΓΡΑΜ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΒΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ
ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΗΜ ΠΕΛΕΚΕΚΑΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ 10/06/2008

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΗ ΑΠΟ FREE TRANSLATE www.worldlingo.com
http://www.aei-tei.gr/987.html
http://69100.blogspot.com/2008/01/blog-post_9173.html
http://openitnow.blogspot.com/2008/04/30.html
http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=3215
http://press-gr.blogspot.com/2008/02/blog-post_8314.html
http://www.aei-tei.gr/1008.html
http://www.inout.gr/showthread.php?t=16997
http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=13259&sid=03a2ab96fad2bdf160a4b16e4068047b
http://pointgreece.blogspot.com/2006/10/27-2005.html
http://www.syriza.gr/news/plasta-kai-eikonika-timologia/view
http://stocks.pathfinder.gr/news/563075.html
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_12/02/2008_258955