30.6.07

Ανακοίνωση της Α.Π. ΑΔΕΔΥ για τα βαρέα-ανθυγιεινά στο Δημόσιο

Στη χθεσινή (26.6.2007) συνάντηση της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών με τον Υφυπουργό κ Δούκα για την επέκταση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών στο Δημόσιο, αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά, ο διαχρονικός εμπαιγμός των εργαζομένων στο Δημόσιο για το αίτημα αυτό.
Στην συνάντηση αυτή, που έγινε στην συνέχεια της παράστασης της ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 20.6.2007, ο υπουργός δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει να επεκτείνει το θεσμό των Βαρέων Ανθυγιεινών στο Δημόσιο.
Η αρνητική στάση της Κυβέρνησης αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει την τακτική που ακολούθησαν για χρόνια τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, δηλαδή του εμπαιγμού των εργαζομένων, ενώ παράλληλα έντεχνα διοχετεύει για επικοινωνιακούς λόγους προς τα ΜΜΕ «δήθεν λύσεις» στην προσπάθεια της να ωραιοποιήσει την εικόνα της για καθαρά προεκλογικούς λόγους.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ακολουθώντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που στόχο έχουν το χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και να συγκαλύψει τις πραγματικές της προθέσεις. Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που προτείνουν να ανατραπούν τα όρια ηλικίας και να υπάρξει μείωση των συντάξεων και η προσπάθεια αξιοποίησης τους από την Κυβέρνηση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, προκειμένου να αποτρέψουν τις σχεδιαζόμενες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που προωθεί η Κυβέρνηση με την στήριξη και προτροπή των διάφορων διεθνών οργανισμών και παράλληλα να αγωνιστούν για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: