24.6.07

Αγώνας με όλα τα μέσα. Οι συμβασιούχοι μηνύουν τον Ρ. Κεδίκογλου

Μήνυση στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρωμύλο Κεδίκογλου, υπέβαλαν οι 54 συμβασιούχοι του ΕΛΓΑ, με αφορμή την τηλεφωνική ψήφο που έδωσαν τρεις αρεοπαγίτες στην ολομέλεια της 15.2.2007 που αποφάσισε κατά της μονιμοποίησής τους. Οι μηνυτές ζητούν την ποινική δίωξη του ανώτατου δικαστή για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη απόφαση στερείται νομιμότητας.
Όπως τονίζεται στη μήνυση η διάσκεψη της ολομέλειας θα έπρεπε να αναβληθεί αφού απουσίαζαν οι τρεις δικαστές. Αντί γι' αυτό όμως "ο εγκαλούμενος, έχοντας την ευθύνη και το νόμιμο καθήκον ως της εκ της θέσεως του ως πρεδρεύοντος της ολομέλειας και ως προέδρου του Αρείου Πάγου, να διασφαλίσει την πλήρη νομιμότητα διεξαγωγής όλων των διαδικαστικών σταδίων λήψης των περί ων επρόκειτο αποφάσεων, ενεργών παράνομα και με πρόθεση παρέβη το καθήκον του και πραγματοποίησε τις εν λόγω διασκέψεις, παρά την απουσία των ως άνω μελών του Δικαστηρίου".
Στη συνέχεια ο Ρ. Κεδίκογλου και αφού τρεις δικαστές ψήφισαν τηλεφωνικά υπέγραψε τα πρακτικά των αποφάσεων "βεβαιώνοντας ψευδώς σε αυτά (υπογράφοντας ως πρόεδρος) με πρόθεση περιστατικά που μπορούσαν να έχουν έννομες συνέπειες, βεβαιώνοντας δηλαδή ότι οι παραπάνω τρεις δικαστές δήθεν παρέστησαν κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας, ότι δήθεν μετέσχαν στη συζήτηση των υπόψη υποθέσεων, ότι δήθεν ψήφισαν και αυτοί μαζί τους τους λοιπούς δικαστές και ότι δήθεν κατά τη διάσκεψη και την λήψη των ως άνω αποφάσεων τηρήθηκαν όλες οι διαδικαστικές προϋποθέσεις και επιταγές του νόμου".
Οι συμβασιούχοι επίσης υποστηρίζουν ότι ο Ρ. Κεδίκογλου τέλεσε με πρόθεση τα αδικήματα για τα οποία τον κατηγορούν "με σκοπό να προσπορίσει στον ΕΛΓΑ, στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, αλλά και σε κάθε άλλο οργανισμό, που απασχολεί συμβασιούχους της ίδιας κατηγορίας τους αναιρεσίβλητους των πιο πάνω αποφάσεων, παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο συνολικά υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ".
Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Της Ειρήνης Λαζαρίδου. Δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ την 23.6.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: