14.6.07

Δήμος Ελληνικού και κάτοικοι περιφρουρούν την ελεύθερη παραλία

Συνεχίζεται ο αγώνας για να παραμείνει ελεύθερη και ανοικτή για όλους η παραλία του Ελληνικού. Χθες, για το θέμα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτισμού για την απόπειρα να ξαναμπουν κάγκελα στην πλαζ Αγ. Κοσμά κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης.
"Όπως ξέρετε, αυτή την εποχή το κάθε κόμμα έχει τους αντιπάλους του. Αυτό τον καιρό, αυτές τις εβδομάδες, ο δικός μας μεγάλος αντίπαλος είναι το κράτος της νύχτας που λυμαίνεται τις παραλίες της Αττικής". Αυτό δήλωσε ο Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε ότι ζήτησε να δει τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να τον ενημερώσει για την προσπάθεια που γίνεται για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου στις παραλίες. "Του εξέθεσα τους στόχους και τον αγώνα που έκανε ο δήμαρχος του Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, δηλαδή το ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ανέχεται την παραβίαση της νομιμότητας στις παραλίες μέχρι το σημείο να καταπατώνται με τον πιο άγριο τρόπο ακόμα και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται και νομίζω ότι τελικά θα τον κερδίσουμε" κατέληξε ο Αλ. Αλαβάνος.
Την ίδια ώρα, να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην παραλία του Ελληνικού και τον Αγ. Κοσμά καλεί τον Γ. Βουλγαράκη, με ερώτησή του στη Βουλή, ο Γ. Δραγασάκης. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι κάτοικοι του Ελληνικού και άλλων δήμων αφαίρεσαν τα κάγκελα στην παραλία της περιοχής την περασμένη Κυριακή και τα παρέδωσαν στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά. Την επομένη όμως έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί εκ νέου η πρόσβαση στην παραλία με την επανατοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων και μάλιστα, σαν υλικά, χρησιμοποιήθηκαν κάποια από τα κάγκελα που είχαν αφαιρεθεί.
"Με την έγκαιρη επέμβαση του δήμου, αλλά και της αστυνομίας, η παράνομη εργασία περίφραξης δεν προχώρησε. Οι τεχνίτες και ο εργολάβος διέφυγαν τη σύλληψη εγκαταλείποντας επί τόπου τα εργαλεία τους, τα οποία κατασχέθηκαν" αναφέρει ο Γ. Δραγασάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί ότι "η χρήση σαν υλικού της νέας περίφραξης των κάγκελων που είχαν παραδοθεί στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά την προηγουμένη μαρτυρά τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά στην προσπάθεια νέου αποκλεισμού της παραλίας". Ρωτά έτσι τον υπουργό αν εγκρίνει αυτή τη συμμετοχή του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά στην τοποθέτηση της νέας περίφραξης, καθώς και τι μέτρα θα λάβει για τον έλεγχο των ευθυνών της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά.

Γλέντι την Κυριακή στην πλαζ

Δήμος και κάτοικοι, πάντως, περιφρουρούν την ελεύθερη, πλέον, παραλία του Ελληνικού. Καθημερινά πούλμαν του δήμου μεταφέρει στην πλαζ όσους θέλουν να κάνουν μπάνιο ή βόλτα εκεί. Την ερχόμενη Κυριακή, μάλιστα, ο Δήμος Ελληνικού προγραμματίζει νέο καθαρισμό της παραλίας το πρωί και το βράδι γλέντι στην πλαζ.
Τέλος, στον χορό των κινητοποιήσεων για την παραλία και τους ελεύθερους χώρους μπαίνει και ο \Δήμος Γλυφάδας\, ο οποίος διοργανώνει καθαρισμό των ακτών της πόλης την Κυριακή στις 11 το πρωί, με σημείο εκκίνησης το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας στην 3η Μαρίνα. Χθες, δε, προχώρησε στην αφαίρεση αυθαίρετων περιφράξεων στη θέση Πυρναρί, που καθιστούσαν απροσπέλαστη την πρόσβαση προς τον Υμηττό. "Ύστερα από τόσα χρόνια η νέα δημοτική αρχή δίνει το στίγμα και το μήνυμα σε όλους τους καταπατητές ότι έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Έχουμε εντολή από όλο τον γλυφαδιώτικο λαό να ξεκαθαρίσουμε το θέμα και του βουνού και της παραλίας. Και αυτό θα το κάνουμε πράξη. Πιστεύω ότι σε πολύ λίγο χρόνο η Γλυφάδα θα αλλάξει όψη και στο βουνό και στη θάλασσα" τόνισε μετά την αφαίρεση των περιφράξεων ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.
της Μαρίας Γαλανοπούλου. Δημοσιεύθηκε στην ΑΥΓΗ την 13.6.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: