5.6.07

αφού δεν ακούνε ... θα πάμε πιο κοντά

Ο Δήμος Ελληνικού, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, διοργανώνει πορεία στις 6:30 την Τρίτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, από τις στήλες του Ολυμπίου Διός έως το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Τα αιτήματα του Δήμου και των πολιτών του για ελεύθερες παραλίες στους πολίτες, παραμένουν ανικανοποίητα ενώ οι αρμόδιοι Υπουργοί κωφεύουν ή υπεκφεύγουν με αόριστες τοποθετήσεις. Συγκεκριμένα, στα αιτήματα του Δήμου περιλαμβάνονται:

Η λύση των συμβάσεων του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά με τις επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν παράνομα σημαντικά τμήματα της παραλίας, μεταξύ των οποίων και η οργανωμένη πλαζ και η απόδοση των χώρων αυτών στο δήμο.

Να παραμείνει δημόσια και ναυταθλητική, η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της ολυμπιάδας του 2004 με τις εγκαταστάσεις της, να μην χτιστεί τίποτα επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δόμηση και το υπόλοιπο τμήμα του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας μετά τη μαρίνα να αποδοθεί στο δήμο και να καθαιρεθεί η περίφραξή του.

Η ανακοίνωση του Δήμου καταλήγει: "Αν η κυβέρνηση περιμένει να δει πόσο μπορούμε να αντέξουμε, τους απαντάμε ότι μας έχουν υποτιμήσει. Συνεχίζουμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: