2.10.07

Με κοινοτικά κονδύλια θα μπορούσε να γίνει μεγάλο μέρος του πάρκου στο Ελληνικό


Η δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί έως και 85% από κοινοτικούς πόρους, παραδέχεται η Κομισιόν, καθιστώντας αμφίβολη τη χρησιμότητα εκποίησης 1.000 στρεμμάτων για οικιστική ανάπτυξη.

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλη προς την κα Ντ.Χούμπνερ, η αρμόδια επίτροπος αναφέρει ότι «μια πρόταση για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου θα μπορούσε, κατ’ αρχήν, να είναι επιλέξιμη για κοινοτική συγχρηματοδότηση» από το Δ'ΚΠΣ.

Το ποσοστό συγχρηματοδότησης εξαρτάται από τις παραμέτρους που αναφέρονται στα σχετικά άρθρα του κανονισμού του Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα άρθρα αυτά η συγχρηματοδότηση μπορεί να ανέλθει έως 75% ή και 85% του προϋπολογισμού του έργου.

Όπως όμως αναφέρει η κα Χούμπνερ «ο ενδεικτικός κατάλογος των μεγάλων έργων για τα ελληνικά επιχειρησιακά προγράμματα της περιόδου 2007-2013 δεν περιλαμβάνει έργο σχετικό με μητροπολιτικό πάρκο στην Αθήνα.»

Με αφορμή την απάντηση της επιτρόπου, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Μετά την αποκαλυπτική απάντηση της Κομισιόν ότι δέχεται να συγχρηματοδοτήσει τη δημιουργία πάρκου στο Ελληνικό, η κυβέρνηση είναι γυμνή από επιχειρήματα και έκθετη στα μάτια των πολιτών του λεκανοπεδίου, αφού επιμένει στα σχέδιά της να δώσει αντιπαροχή σε εργολάβους 1.000 περίπου στρέμματα αστικού πρασίνου».

«Καλούμε την κυβέρνηση να εντάξει άμεσα στο ΕΣΠΑ το 100% της έκτασης για να δημιουργηθεί επιτέλους το μητροπολιτικό πάρκο στο Ελληνικό. Μαζί με τους κατοίκους και τους δήμους της περιοχής διεκδικούμε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση και το έργο να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένες προθεσμίες» καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ.

Δημοσιεύθηκε στο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=836536&lngDtrID=244 την 2.10.2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: