9.7.07

Επιστολή των Μηχανικών του ΕΠΑΝ προς το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ

Προς το ΔΣ του ΣΕΜΟΔ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σύμφωνα με τον Ν.3518/2006 «Αναδιάρθρωση των κλάδων του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ)» αναδιαρθρώνονται οι κλάδοι ασφάλισης του ταμείου και αναπροσαρμόζονται οι ασφαλιστικές κρατήσεις των μηχανικών. Ειδικότερα για τους μισθωτούς μηχανικούς, η αναπροσαρμογή επιφέρει υπέρογκες αυξήσεις στις εισφορές τους σε τέτοιο βαθμό πού να ανατρέπονται επί της ουσίας οικογενειακοί προϋπολογισμοί και προγραμματισμοί.

Σας θέτουμε υπόψη πίνακα εισφορών των μηχανικών που έχουν ασφαλιστεί πριν το 1993 για να γίνει ευκρινέστερη η επιβάρυνση που προκύπτει μετά την εφαρμογή του Ν.3518/2006.

* υπολογίζεται στο Α’ ασφαλιστικό κλιμάκιο: 1979,85€

** η Ειδ.Προσ. Υπολογίζεται στο 1/3 του Α’ ασφαλιστικού κλιμάκιου

***Ο υπολογισμός του ΚΥΤ: 2315,00€ * 2,15%

Σημειώνεται ότι στον πίνακα δεν συμπεριλαμβάνεται η δαπάνη της υποχρεωτικής εισφοράς προς το ΙΚΑ, η οποία ανέρχεται στο ποσό περίπου των 100€ μηνιαίως, φτάνοντας έτσι τις συνολικές ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών στα 500€ μηνιαίως.

Η πρόσθετη αυτή επιβάρυνση, της τάξης των 150 € μηνιαίως, είναι απρόβλεπτη, υπέρμετρη σε σχέση με το ύψος των μισθών μας, δεν συμπεριλαμβανόταν στους υπολογισμούς του καθένα κατά την διαπραγμάτευση των μισθών μας με την ΜΟΔ αλλά και της ΣΣΕ και κυρίως δυσβάστακτη για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς του καθένα και της καθεμιάς.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για καθαρή μείωση των αποδοχών οι οποίες για αρκετούς, αν συνυπολογιστούν επιμίσθιο και πλαφόν, έχουν παραμείνει σταθερές την τελευταία 5ετία.

Προτείνουμε να ζητηθεί από τη ΜΟΔ να καλύψει πλήρως την πρόσθετη επιβάρυνση για τους μηχανικούς από την εφαρμογή του Ν. 3518/2006 διασφαλίζοντας το καθαρό τους εισόδημα τουλάχιστον στα υφιστάμενα επίπεδα. Το αίτημα δύναται να υλοποιηθεί με κατάλληλη αύξηση των μισθών των μηχανικών από 1/1/2007 (που αποτελούν το 30~35% των ΜΟΔιτών) ώστε να καλυφθεί η επιβάρυνση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: