28.4.07

Στο Πεδίο του Άρεως απαγορεύεται η δεδροφύτευση!

Παράλογο; Δεν απαντάει, άρα λογικό…
Την Κυριακή 29/4/2007, φυτεύουμε ξανά το Πεδίο του Άρεως! Σε μια τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα, θα περίμενε κανείς ότι η δεντροφύτευση ενθαρρύνεται και επιβραβεύεται. Λάθος. Όταν την 1η Απριλίου η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως, οργάνωσε δεντροφύτευση έξω από την παράνομη είσοδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ. Τρία μέλη της συνελήφθησαν –μεταξύ τους και η διαμερισματική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Μαρίνα Βήχου– τα δε όργανα της τάξης, με υπερβάλλοντα ζήλο ξερίζωναν τα μόλις φυτεμένα δεντράκια.
Ο Πανελλήνιος έχει καταπατήσει 5,5 στρέμματα από το δημόσιο πάρκο με τις ευλογίες της Υπερνομαρχίας Αθηνών και του Δημάρχου κ. Κακλαμάνη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, αντί να εφαρμόσουν τα πέντε πρωτοκόλλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί για τις παράνομες κατασκευές, στέλνουν τα ΜΑΤ όταν οι πολίτες, νόμιμα, φυτεύουν δέντρα σε παράνομες εισόδους.
Ως Ανοιχτή Πόλη συμπαραστεκόμαστε στην Επιτροπή Αγώνα. Στις 29 Απριλίου, θα είμαστε και εμείς στο Πεδίο του Άρεως για να συνεχίσουμε τη δεντροφύτευση που οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν μας επέτρεψαν να ολοκληρώσουμε.
Επειδή το πάρκο είναι δημόσιος χώρος
Επειδή η πολιτεία αντί να το φροντίζει και να το φυλάσσει όπως έχει υποχρέωση, το έχει εγκαταλείψει τελείως, απαξιώνοντάς το και αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Επειδή απαιτούμε να γίνει ξανά το πάρκο χώρος ανθρώπινος, χώρος αναψυχής και συνομιλίας, χώρος δημόσιος, ανοιχτός σε όλους μας
Στις 29 Απριλίου, στις 11 π.μ. θα είμαστε όλοι και όλες στο Πεδίο του Άρεως (ραντεβού στο άγαλμα του κωνσταντίνου).

Αντιγραφή από το site της "Ανοιχτής Πόλης"
http://www.anoihtipoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: