14.9.07

Να ανακληθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την συγχώνευση των υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού


Αντίδραση του Μιχάλη Παπαγιαννάκη στις εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

«Ποια βαθύτερη ανάλυση και ποια στρατηγική οδήγησε στη συγχώνευση του υπουργείου Πολιτισμού με αυτό του Τουρισμού;», διερωτάται ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β'ΑΘηνών, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, με αφορμή τη σχετική εξαγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ (υπουργείο Πολιτισμού Τουρισμού και Νησιώτικης Πολιτικής στο οποίο υπάγονται και τα Μέσα Ενημέρωσης).

«Ονειρευόμαστε μήπως ένα αποκλειστικά πολιτιστικό τουρισμό, ότι και να σημαίνει αυτό, προφανώς δε και σε αντίθεση με τον μαζικό, βιομηχανικό τουρισμό στον οποίο αποβλέπει κρατούσα αναπτυξιακή στρατηγική και το κυκλοφορούν χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό («ισπανικό μοντέλο» και τα σχετικά). Ή μήπως αποβλέπουμε σε ένα τουριστικό "πολιτισμό", δείγματα του οποίου ήδη έχουμε και καμιά φορά σε ιδιαίτερα απεχθείς ή κιτς εκδοχές; Και πώς θα λύνονται εντός του ίδιου Υπουργείου αντιθέσεις που ήδη γνωρίζουμε και που με το ζόρι κάπως τις συγκρατούμε στην εκρηκτικότητα τους; Τι θα γίνεται λοιπόν αν το ΚΑΣ δεν εγκρίνει την χωροθέτηση ενός ξενοδοχείου ή τουριστικού συγκροτήματος, περιπτώσεις που και τώρα συναντάμε και που θα αυξηθούν σε αριθμό και ένταση με το νέο χωροταξικό σχέδιο;», παρατήρησε ο κ.Παπαγιαννάκης και τόνισε ζητώντας την ανάκληση της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«Πάμε ηθελημένα προς συγκρούσεις ή απλώς για άλλη μια φορά αγνοήθηκε ανέμελα η πραγματικότητα. Να μια εξαγγελία που πρέπει να ανακληθεί το ταχύτερο δυνατό».

Και ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σημειώνοντας:

«Βέβαια ακούγεται ότι από την άλλη πλευρά, της ΝΔ προετοιμάζεται συγχώνευση του Πολιτισμού με την Παιδεία και τα Θρησκεύματα σε ένα Υπουργείο. Σαφέστερη η τάση για επιστροφή στο βαθύ παρελθόν και την συρρίκνωση της όποιας σύγχρονης και πλουραλιστικής αντίληψης για τις πολιτιστικές υποθέσεις και δράσεις. Θεός φυλάξοι».


Δημοσιεύθηκε στην Ναυτεμπορική:

Δεν υπάρχουν σχόλια: